Cea mai urmarita stire in ultimul deceniu a fost cea legata de transformarea Chinei in superputere economica, potrivit unei analize realizate in Statele Unite ale Americii.
Clasificarea realizata de The Global Language Monitor a luat in considerare numarul de citari online ale stirilor, pe bloguri, in retele sociale si pe cele 50.000 de site-uri ale unor institutii media. Transformarea Chinei in a treia putere economica la nivel mondial a avut un impact mai mare pentru cititori decat stiri legate de razboiul din Irak, de criza economica sau de atentatele de la 11 septembrie.

"Dezvoltarea Chinei la un nou nivel economic a reprezentat si continua sa reprezinte o provocare pentru actuala ordine internationala", a spus Paul Payack, presedintele Global Language Monitor.

In topul celor mai citite stiri ale deceniului s-au aflat si alegerea lui Barack Obama in functia de presedinte al SUA, criza economica, razboiul din Afganistan, moartea lui Michael Jackson.

Recent The Global Language Monitor a numit si Topul Cuvintelor Ultimilor 10 ani. Printre acestea se numara: Incalzirea Globala, 9/11, Obama, Cautiune, Evacuare , Google sau Tsunami. Schimbarea Climatica a fost asocierea cea mai folosita, iar Eroul a fost cel ami folosit nume.

Twitter a fost desemnat cuvantul anului in 2009, devansand cuvinte precum "Obama" sau "H1N1", potrivit Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.