3TS Cisco Growth Fund a investit in publisherul online InternetCorp prin achizitia unui pachet minoritar de actiuni.
Procesul a durat ceva mai mult de un an - prima intalnire cu cei de la 3TS avand loc in noiembrie 2008. "Evident ca nu am petrecut 12 luni in negocieri - a avut loc un proces complex de due-dilligence, s-a discutat mult pe marginea contractelor, am avut multe discutii pe tema pietei, a business-ului si a directiilor strategice. Noi am fost reprezentanti de Capital Partners (ca investment banker) si de Pacuraru, Mazareanu, Iliescu si Asociatii (ca legal advisors), iar 3TS Capital Partners au fost reprezentati de catre SCA Radu Taracila Padurari Retevoescu", explica Mihai Seceleanu, CEO-ul InternetCorp.

Potrivit informatiilor publicate de Ziarul Financiar saptamana trecuta, fondul de investitii 3TS Cisco Growth a achizitionat 25% din actiunile InternetCorp, pentru aproximativ 2 mil. euro. Potrivit surselor citate de ZF, plata banilor se va face in doua transe, circa doua treimi acum, iar restul in urmatorii doi ani in functie de performantele financiare ale firmei.

"Nu putem da detalii privind structura tranzactiei sau evaluarea companiei, intrucat clauzele de confidentialitate nu ne permit acest lucru. Putem insa confirma faptul ca 3TS a achizitionat un pachet minoritar in cadrul InternetCorp"
, adauga Seceleanu, precizand totodata ca "semnarea unui acord de dimensiuni semnificative pe parcursul recesiunii subliniaza ca mediul on-line din Romania este deja matur, dar exista inca mult potential de crestere".

Referitor la impactul pe termen scurt, seful InternetCorp sustine ca "tranzactia nu afecteaza strategia adoptata de InternetCorp in ultimii ani, concentrandu-ne in continuare pe dezvoltarea portofoliului de site-uri, pe consolidarea pozitiilor de top ocupate de cele mai importante produse editoriale si pe cresterea cotei de piata. Cred ca nu are rost sa discutam de avantaje si implicatii pe termen scurt, finalului lui 2010 fiind cel mai bun prim moment de analiza a modului in care activitatea InternetCorp a fost influentata de aceasta tranzactie".

Cu peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna pe website si un portofoliu care cuprinde actualmente 14 produse de succes in spatiul online romanesc, precum Wall-Street.ro, 9AM.ro, Kudika.ro, Yuppy.ro, Garbo.ro, Envy.ro, Condo.ro, CorporateNews.ro, Sotto.ro, Kidz.ro, Healthy.ro, Grace.ro, Delly.ro, Lazy.ro, InternetCorp estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri mai mica cu 10% decat in 2008 (1,8 mil. euro), in conditiile unei piete de publicitate online care a scazut cu 30-40 % pe primele 10 luni ale anului. Compania, care in prezent detine o cota de piata de peste 10% din sectorul de e-advertising din Romania, a fost fondata in 2005 si a demostrat o crestere semnificativa de-a lungul ultimilor 3 ani.

3TS Capital Partners
este una din cele mai importante si active firme de private equity/ venture capital din Europa Centrala si de Est avand birouri in Bucuresti, Budapesta, Praga, Varsovia si Viena. 3TS are ca principale sectoare de investitie serviciile (sanatate, de afaceri si financiare), tehnologia informatiei si telecomunicatii, media si marketing, mediu si energie. 3TS are investitori de prim calibru in fondurile sale, cum ar fi 3i, CISCO, Sitra, BERD si KfW printre altii.

Mai multe informatii despre motivatia 3TS Capital Partners de a intra in actionariatul InternetCorp si impactul acestui deal pentru industria online din Romania cititi pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.