"Piratii" internetului sunt si cei care aduc cele mai mari castiguri industriei muzicale. Ipsos Mori, una dintre cele mai mari companii de sondare a opiniei publice din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca cei care downloadeza ilegal cel mai mult muzica de pe internet sunt, in acelasi timp si cei mai mari cumparatori de muzica.
Demonstratia este simpla: este evident ca pasionatii de muzica, cei care de cele mai multe ori “fura” muzica de pe intrenet, sunt in acelasi timp si cei care merg la cele mai multe concerte, cei care isi cumpara cele mai multe albume sau tricouri cu artistul preferat sau formatia iubita, iar toate acestea fac la randul lor, parte din industria muzicala.

Studiul pe care il da publicitatii Ipsos Mori ridica la fileu ideea ca autoritatile de reglementare din lume sunt un pic depasite de realitatea cu care ne confruntam intr-un secol 21 al web 2.0., dupa cum noteaza si cunoscutul site de cultura digitala, boingboing.net.

Boingboing da exemplul Marii Britanii unde, secretarul afacerilor, Peter Mandelson le promite celor care incalca regelemtarile in domeniul copywriteului din aceasta tara, ca le va fi interzis accesul la Internet.

Peter Bradwell de la think-tank Demos, comisionarul studiului efectuat de Ipsos Mori, arata ca abordarea pe care o propun autoritatile nu ajuta in nici un caz industria muzicala. “Politicienii si companiile muzicale trebuie sa recunoasca faptul ca si consumul de muzica are alte valente astazi. Consumatorii in acelasi timp cer preturi mai mici si un acces mai liber”, arata Bradwell.

“Persoanele care downloadeaza sunt si cele interesate in domeniul muzical”, a declarat Mark Mulligan de la Forrester Research. “Ei folosesc acest sistem <<file-sharing>>, ca pe un mecanism al desoperirilor. Sa nu uitam ca avem o generatie de tineri care nici macar nu detin notiunea de <<muzica platita>> “.

Totusi, acelasi studiu Ipsos Mori a mai aratat ca implementarea noilor masuri in Marea Britanie, ar reduce cu 61% descarcarea ilegala de muzica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.