In prima parte a anului 2010 urmeaza sa inceapa procesul de digitalizare a arhivei Radio Romania, care se va desfasura pe o perioada de 15 ani, informeaza NewsIn.
Lansarea oficiala a digitalizarii primului document din Arhiva de Aur a Radioului Public a avut loc pe 1 noiembrie 2009, la Centrul de Presa al Radiodifuziunii Romane, in ziua implinirii celor 81 de ani ai Radio Romania.

Cu doi ani in urma, Radiodifuziunea Romana, asumandu-si pe deplin rolul de creator, difuzor si pastrator de cultura, a lansat public Apelul pentru salvarea memoriei Radioului.

Ca urmare a acestui apel au fost obtinute peste 1.500 de semnaturi apartinand personalitatilor din diverse domenii ale vietii culturale, sociale si politice. Comisiile reunite de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat, in anul 2008, alocarea uneI sume de patru milioane cinci sute cinzeci mii lei, necesara achizitionarii de aparatura pentru transpunerea in format digital a Fonotecii de Aur a Radiodifuziunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.