Scaderea numarului cititorilor ai ziarelor americane a inregistrat o accelerare, cifra de difuzare coborand in medie cu 10% intr-un an, potrivit cifrelor oficiale de difuzare lansate ieri de Biroul de audit al difuzarii, informeaza AFP, potrivit NewsIn.
In perioada aprilie-septembrie 2009, cotidienele americane au difuzat 30,39 milioane de exemplare in medie pe zi, fata de 34 de milioane in aceeasi perioada a anului trecut. Scaderea este mai importanta decat cea inregistrata in perioada octombrie 2008-martie 2009 (-7%) sau in cele sase luni precedente(-4%).

Biroul de audit al difuzarii a confirmat ca Wall Street Journal, singurul dintre 25 de mari cotidiene nationale care a castigat cititori, (0,61% in plus, ajungand la 2,02 milioane), a devenit cel mai difuzat, depasind USA Today, care a inregistrat o scadere de 17,05%, ajungand la 1,9 milioane.

San Francisco Chronicle a inregistrat cea mai mare scadere a difuzarii - de peste 25%, ajungand la doar 251.000 de exemplare, in timp ce New York Times are o scadere de doar 7% (927.000 de exemplare difuzate).

Scaderea cifrelor de difuzare nu a crutat nici tabloidele - New York Post, care apartine la fel ca si Wall Street Journal imperiului News Corporation al lui Rupert Murdoch, a inregistrat o scadere a difuzarii de aproape 19%, ajungand la 508.000 de exemplare.

Scaderea difuzarii, insotita de o reducere a incasarilor din publicitate si migrarea cititorilor spre internet a condus mai multe grupuri de presa la faliment, la inchiderea mai multor titluri cu vechime de peste 100 de ani si la reducerea numarului de angajati din presa in intreaga tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.