Agentia pentru Strategii guvernamentale a finantat cu aproximativ 75.000 de lei (aproximativ 17.500 de euro), evenimentul World Blogging Forum 2009. Astfel, in perioada 9-12 noiembrie, Camera Deputatilor ii va gazdui pe cei mai cunoscuti bloggeri din lume.
Potrivit Money.ro, scopul evenimentului este ca bloggerii si jurnalistii straini sa scrie ulterior participarii, informatii si impresii despre Romania, promovand tara noastra in mediul online. Potrivit oficialilor agentiei, din suma totala a finantarii, aproximativ 19.000 de lei sunt destinati cazarii bloggerilor invitati la eveniment, 54.000 de lei pentru transportul aerian si aproximativ 1.000 de lei pentru taxele de intrare la muzeele din Bucuresti, noteaza aceeasi sursa.

Evenimentul este organizat de ASLS Romania in perioada 9-12 noiembrie 2009, la Palatul Parlamentului. Manifestarea are loc cu sprijinul Agentiei pentru Strategii Guvernamentale si sub patronajul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor si al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Bloggerii romani afiseaza deja un interes crescut fata de acest subiect si il nominalizeaza pe Bogdan Gavrila, Senior Advisor al Trustuui INTACT, ca fiind unul dintre promoterii acestui eveniment.

Organizatorii ne confirma aceasta informatie. “Bogdan Gavrila este unul dintre suporterii declarati ai evenimentului deoarece este un membru Alumni al ASLS si ne mai consiliaza din cand in cand”, dupa cum afirma Olivia Stoica, responsabilul de comunicare al WBF 2009.

World Blogging Forum 2009 are parte insa si de o multime de critici. Specialistii in online de la noi, in marea majoritate bloggeri consacrati au un cuvant de spus in privinta faptului ca pana in acest moment nu exista o lista finala a bloggerilor invitati. Dragos Stanca (Managing Director la F5 Realitatea-Catavencu) este chiar mai critic: “In contextul crizei actuale, eu nu ma bucur nici ca o organizatie studenteasca, in loc sa se agite sa produca bani reali din piata reala, apeleaza la pusculita statului si nici ca statul decide sa investeasca intr-o poveste deloc necesara din punct de vedere strategic pentru stat. Sa pui stambila guvernului pe o chestie care vorbeste despre blogging, mie imi suna strain”, scrie acesta intr-un comentariu postat pe blogul sau.

Chinezu are insa o alta parere: “Desi sunt anumite stangacii in comunicarea evenimentului, World Blogging Forum este, cel putin teoretic, un mega-eveniment. Numai cine a organizat cat de cat intalniri de genul acesta stie ce cosmar organizatoric este o asemenea antrepriza. Zic la nivel teoretic, pentru ca mie personal mi se pare prea frumos ce vor sa faca cei de la ASLS Romania ca sa fie adevarat. Dar, optimist din fire cum sunt, promit sa ii sprijin in tot ceea ce fac, atata cat conteaza mititelul meu sprijin. De ce sprijin World Blogging Forum? Pentru simplu motiv ca cineva s-a gandit sa il faca, a avut tupeul sa gandeasca asa ceva, a avut nervul sa think big. Nu stiu daca o sa le iasa. Nu stiu daca va fi un esec. Tot ce stiu este ca nu pot trece nepasator pe langa astfel de initiative, care isi propun sa faca mult mai mult decat suntem noi obisnuiti sa se intample pe piata”.

Olivia Stoica explica de asemenea, conceptul acestui proiect si cum a ajuns el sa primeasca finantare si sprijin din partea statului. “Am scris un proiect prin care le-am (n.r. Agentiei pentru Strategii Guvernamentale) propus sa punem Romania pe harta bloggingului mondial. Ideea evenimentului a fost inedita iar proiectul nostru a obtinut un punctaj foarte bun astfel incat am fost una dintre organizatiile care au beneficiat de finantare”.

Aflam ca, printre invitatii la forum se numara bloggeri si jurnalisti din tari precum SUA, Marea Britanie, Georgia, Israel, Italia, Norvegia, Egipt, Olanda, Canada ce vor beneficia de oportunitatea de a interactiona, de a crea noi contacte si chiar de a pune bazele unor viitoare parteneriate. Pe site-ul oficial al evenimentului www.worldbloggingforum.com se vor vota cei 2 bloggeri care vor reprezenta Romania la dezbaterile din cadrul forumului. Evenimentul este deschis accesului tuturor celor interesati si pasionati de acest domeniu. Conditiile de participare la WBF sunt disponibile online, pe site-ul oficial al evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.