In perioada 23-26 septembrie 2009, Bucurestiul va gazdui o tripla sarbatoare a relatiilor publice, aducand laolalta realizarile romanesti, viziunea specialistilor din Vestul si Estul Europei si personalitati internationale de marca ale domeniului.
Pe 23 septembrie, Catedra de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti celebreaza 16 ani de activitate, fiind cea mai veche catedra universitara de relatii publice din Romania.

Printre invitatii speciali ai evenimentului aniversar se va afla Dennis Wilcox, profesor emerit de relatii publice la San Jose State University, SUA, autor al celui mai raspandit si respectabil manual de specialitate, studiat astazi in peste 300 de universitati din majoritatea tarilor lumii. In cadrul evenimentului aniversar, Universitatea din Bucuresti ii va decerna profesorului Dennis Wilcox titlul de Doctor Honoris Causa pentru contributii exceptionale la dezvoltarea invatamantului de relatii publice. Cu acelasi prilej, profesorul Wilcox va sustine o prelegere cu privire la evolutia relatiilor publice si va prezenta versiunea in limba romana a manualului "Public Relations. Strategies and Tactics", recent publicata in Romania.

Evenimentul aniversar al Catedrei deschide lucrarile Congresului European de Relatii Publice al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association) care este gazduit pentru prima oara la Bucuresti, in perioada 23-26 septembrie 2009, tema celei de-a XI-a editii fiind: "Corporate citizens of the third millennium. Towards a Shared European Perspective". O a doua conferinta sustinuta de profesorul Wilcox, lucrari de referinta si dezbateri ale unor reputati specialisti ai relatiilor publice din 20 de tari europene si din SUA, panelul EuroBlog si alte subiecte consistente va asteapta in cadrul congresului.

In cadrul acestor evenimente, va fi amenajata o mini-expozitie de carte pentru a permite participantilor sa achizitioneze manualul in limba romana "Relatii Publice. Strategii si tactici" elaborat de Dennis L. Wilcox, Glen T. Cameron, Phillip Ault and Warren K. Agee si publicat de Comunicatii Mobile si Editura Curtea Veche. Vor fi disponibile totodata: lucrarea "Global Public Relations Handbook" coordonata de profesorul Dejan Vercic si publicata de Routledge / Taylor & Francis Group din Marea Britanie, precum si volumele de specialitate aparute la Editura Tritonic.

Lucrarile evenimentului national se vor derula in 23 septembrie in sediul Facultatii de Litere, str. Edgar Quinet nr.5-7, iar sesiunile Congresului din zilele de 24, 25 si 26 septembrie vor avea loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare, Calea Victoriei nr.88.Participantii romani care aleg online pachetul Eveniment national aniversar + Congres EUPRERA beneficiaza de un tarif special de 110 EUR/persoana. Inscrierile se mai pot face pana la data de 15 septembrie.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Guvernului Romaniei prin Agentia pentru Strategii Guvernamentale. Partener principal este agentia Rogalski & Grigoriu, sponsori sunt Dacia Groupe Renault, JTI Romania, Vodafone si Mobile PR. Partenerii media sunt Agentia de presa RADOR, Radio Romania Actualitati, Radio3Net, Wall-Street.ro, 9am.ro, CorporateNews.ro, Editura Tritonic, Comunicatii Mobile, PRwave.ro, StiriONG.ro, Media Image, MRM Worldwide, HotNews, Revista Romana de Comunicare si Relatii Publice, CentrulDePresa.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.