Noul post de televiziune, Vox News, va avea acoperire nationala si un profil axat pe teme sociale, publicul caruia i se adreseaza fiind cu predilectie cel format din adolescenti, pensionari si someri.
Potrivit reprezentantilor viitoarei televiziuni, care inca nu are un sediu, programele difuzate de Vox News vor aborda subiecte ca abandonul scolar, problemele pensionarilor si ale tinerilor si somajul, relateaza NewsIn. Publicul tinta al televiziunii Vox News este format din pensionari, adolescenti si persoane cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani care si-au pierdut locul de munca si care sunt "prea tineri pentru a se pensiona, dar prea in varsta pentru a mai fi angajati", cu studii medii si superioare si venituri cel putin medii.

Investitia initiala pentru echipamente este estimata, potrivit proiectului depus la CNA, la peste un milion de dolari, iar investitorii se asteapta ca cheltuielile totale in primul an de functionare sa ajunga la 2,6 milioane de euro, iar veniturile obtinute din publicitate la doua milioane de euro. Profitul in urma primului an de functionare este estimat la putin peste 600.000 de euro.

Vox News va avea, in prima faza, 130 de angajati, care vor fi recrutati din randul celor care au fost disponibilizati de la alte televiziuni din cauza crizei economice, potrivit reprezentantilor televiziunii. Programele prezentate de Vox News vor fi in proportie de 80% productie proprie, iar 10% retransmisie de pe Deutsche Welle.

Televiziunea Vox News apartine SC Sport Channel SRL, infiintata in iunie 2009, ai carei actionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%) - detinuta de Neculai Cretu - 45 % si Magdalena Cretu - 55% si SC Global Alloys SRL (20%) detinuta de Neculai Cretu - 60% si Emil Marian - 40%.

Pentru mediul jurnalistic, informatia e cel putin halucinanta, comenteaza Inpolitics: in Romania exista nu mai putin de trei televiziuni de stiri, la ora aceasta, Antena 3, Realitatea TV si N24, iar o noua televiziune ar trebui sa aiba un potential financiar si un know-how de-a dreptul impresionante pentru a penetra piata. Pe de alta parte, criza in plina derulare creeaza probleme incomensurabile posturilor deja existente, care se confrunta cu reduceri masive de personal si costuri, desi apartin unora dintre cei mai bogati oameni din tara (Voiculescu, SOV, fratii Micula). Mai mult decat atat, noul post are in spate niste afaceristi anonimi, se bazeaza pe numai 130 de angajati si un numar de operatori (10) despre care chiar mai-marii CNA au spus ca nu ar putea acoperi nici macar Capitala. Si totusi, reprezentantii Vox News au sustinut in sedinta CNA ca vor sa rupa gura targului prin calitate, dupa modelul Euronews (?!!).

Informatii intrate marti in posesia Inpolitics acrediteaza ideea ca in spatele intregii povesti se afla fratii Paunescu si PDL, televiziunea fiind menita sa ia locul Realitatii TV in ce priveste sprijinirea media a lui Basescu si a formatiunii sale. Postul e prevazut sa inceapa emisia pana la finele acestui an, iar precipitarea dovedita pana acum (firma-mama, Sport Channel, s-a infiintat abia acum cateva saptamani) atesta ca se incearca din rasputeri lansarea pana in alegeri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.