Conducerea Facebook anunta lansarea Facebook Lite, o versiune mai simpla si mai rapida a site-ului de socializare, prin care vrea sa concureze populara platforma de micro-blogging, Twitter, informeaza AFP.
Varianta beta a site-ului de socializare invita utilizatorii care o testeaza sa contribuie la optimizarea platformei. Facenook Lite este testata in India si in alte tari unde comunitatile de noi utilizatori, care "sunt interesati sa utilizeze o versiune mai simpla a Facebook" explica Palo Alto, din California de Est.

Reteaua de socializare Facebook, al patrulea cel mai vizitat site din lume, cu mai mult de 250 de milioane de membri, a achizitionat, marti, si reteaua FriendFeed, asemanatoare cu Twitter, in cadrul unei tranzactii in valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari. Achizitionarea FriendFeed si lansarea Facebook Lite reprezinta o urmare a tentativei ratate de a cumpara Twitter, scrie NewsIn.

Construit in 2004 de un student de la Universitatea Harvard, Facebook, site gratuit disponibil in 40 de limbi, este in prezent principala platforma de socializare din lume, devansand MySpace, dar avand dificultati in a-si capitaliza numarul de utilizatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.