Site-ul cotidianului financiar britanic Financial Times (FT.com) va implementa, incepand cu vara viitoare, sistemul de plata "pay-per-article" (taxa per articol) si analizeaza posibilitatea de a mai oferi continut gratuit, scrie The Guardian.
Anuntul vine dupa ce Rupert Murdoch a declarat ca accesul la toate site-urile de stiri din portofoliul grupului News corporation, al carui proprietar este. [Murdoch: Continutul de calitate nu poate fi gratuit, doar pentru ca e livrat prin new media]

Varianta online a Financial Times ofera in prezent, mai multe cai de accesare a continutului sau digital, cum ar fi accesarea a 10 articole gratis pentru utilizatorii care se inregistreaza cu adresa de e-mail. Pentru acest tip de acces al continutului online, FT.com are aproximativ 1,4 milioane de cititori inregistrati, potrivit Wall-Street.

“Intentionam sa taxam fiecare afisare si sa oferim utilizatorilor o paleta de optiuni pentru accesarea online a continutului FT. Vom lansa procesul de plata per vizualizare peste aproximativ un an”, a declarat Rob Grimshaw, director managerial FT.com. Acesta a adaugat ca este extrem de important ca sistemul de plati sa fie simplu, similar cu "one-click" introdus de Amazon.com. [Murdoch: In 10 ani, ziarele vor fi disponibile numai in format digital]

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.