Serviciul de microblogging Twitter a fost scos ieri din functiune de un atac coordonat, serverele sale fiind invadate cu date necunoscute.
Ptrivit BBC, atacul DoS a intrerupt serviciul de microblogging, dar nu se stie daca Twitter a suferit o cadere la nivel mondial.

Potrivit blogului Twitter atacurile de acest gen se folosesc pentru a face indisponibile serviciile de banking online, procedurile de plata cu cardul si astfel de blocari ale siturilor. Moment situatia a fost remediata si Twitter isi continua investigatiile.

Serviciul de microblogging s-a transformat intr-o adevarata putere mass-media, acoperind in timp real unele evenimente de interes international mai bine decat presa sau televiziunea, fie ca e vorba de revolte sau dezastre naturale. Inflacarat de imboldul pe care l-ar fi dat revolutiei iraniene, fostul consilier american, Mark Pfeifle, care a lucrat pentru presedintele George W Bush, a sugerat ca reteaua de microblogging ar trebui luata in considerare pentru premiul Nobel pentru Pace, acordat celor care militeaza pentru "fraternitate intre natiuni" si pentru "promovarea pacii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.