Studiourile DreamWorks primesc o finantare de 825 de milioane de dolari pentru a incepe sa produca din nou filme, in urma unui parteneriat cu miliardarul indian Anil Ambani, potrivit hollywoodreporter.com.
In noua companie, Ambani va fi partener cu Steven Spielberg si Stacey Snider. In componenta consiliului de administratie al companiei vor fi cei trei si Amitabh Jhunjhunwala, vicepresedinte al Reliance Capital Ltd, grup de companii detinute de acelasi Ambani.

Desi parteneriatul privind noua companie a fost finalizat inca din noiembrie 2008, DreamWorks poate abia acum sa inceapa sa-si treaca ideile din faza de proiect in cea de productie, relateaza NewsIn.

"Alianta cu Reliance deschide o noua usa spre viitor", a declarat Steven Spielberg.

Cei trei parteneri din cadrul DreamWorks au declarat ca finantarea de 825 de milioane de dolari va ajuta compania sa produca cinci-sase filme pe an.

Potrivit unui contract semnat de DreamWorks, anul acesta, cu The Walt Disney Company, aceasta din urma se va ocupa de marketingul si distributia filmelor produse de noul studio in lume, in afara de India, unde o companie subsidiara a Reliance va retine drepturile de distributie.

"Suntem incantati sa fim parteneri cu asemenea persoane talentate precum Steven Spielberg si Stacey Snider. Inca de cand am pus la cale planul afacerii, nu m-am indoit niciodata ca vom reusi sa le dam finantarea necesara pentru a-si realiza visele", a declarat Anil Ambani.

DreamWorks a dezvoltat proiecte proprii si a achizitionat altele de la Paramount. Printre primele proiecte ale noului DreamWorks se numara adaptarea cartii comice "Cowboys And Aliens", co-finantata de Universal, "Dinner With Schmucks", un remake al regizorului Jay Roach dupa filmul francez "The Dinner Game", "Motorcade", regizat de Len Wiseman, si drama "Hereafter", a scenaristului Peter Morgan.

Studiourile DreamWorks, infiintate in 1994 de Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg si David Geffen, au fost cumparate in 2005 de Paramount Pictures, afacere evaluata la 1,6 miliarde de dolari. In iunie 2008, DreamWorks isi anunta intentia de a finaliza parteneriatul cu Paramount, iar spre sfarsitul anului a semnat un nou parteneriat, de 1,5 miliarde de dolari, pentru a produce filme alaturi de compania indiana Reliance.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.