Nimic nu s-ar fi putut intimpla daca voi nu sperati. Acesta este mesajul pe care Tolontan si echipa lui de jurnalisti de la Gazeta sporturilor il transmit cititorilor.
Cu siguranta, “Cazul Ridzi”, cea mai serioasa ancheta jurnalistica a ultimilor ani in Romania, va ramane memorabilia si studiu de caz in scolile de jurnalism, asa cum a ramas “Afacerea Watergate” in memoria americana. "Este un moment rar in care putem vedea adevarata forta si valoare a presei. De aceea merita sa fii jurnalist: pentru astfel de momente", scrie un alt jurnalist, Tiberiu Lovin.

Iar mesajul pe care Gazeta Sporturilor l-a transmis societatii civile, imedia dupa demisia Monicai Ridzi, emotioneaza si ne arata ca mai este loc si de idealism si de speranta.

Dar nimic nu s-ar fi putut intimpla daca voi nu sperati. Nimic nu s-ar fi miscat. Nimic nu ar fi fost posibil daca fortei Guvernului nu i s-ar fi opus distanta voastra critica, exasperarea si speranta. Sa nu ne ferim de cuvinte mari! Intr-o tara in care cinismul la adresa vietii publice devenise de nesuportat, voi ati spus: <<Gata! Nu se mai poate asa. Macar acum sa se intimple ceva>>".

“Nu se schimba Romania dintr-o demisie de ministru, fara indoiala. Dar ma gindesc, cu emotie, ca pe strazile Raiului e aglomeratie acum. Au iesit, nedumeriti, cei carora la datoram atit si pe care ne pregateam sa-i intimpinam cu o tara ruinata si fara speranta, la implinirea a 20 de ani. Probabil nici n-ar fi venit la intilnire.

Ce sa vada? Puterea, la fel de nesimtita ca atunci cind au plecat ei impuscati in fata Salii Dalles si in Piata Operei din Timisoara. E forfota pe strazile Raiului. Sint frati, profesori, parinti si soti. Au iesit si ne ating cu degetele pe obraji. Pentru asta, va multumim!”, scrie Tolontan pe blogul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.