Posturile de radio Kiss FM, Radio ZU si Radio 21 au fost amendate astazi de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pentru folosirea de limbaj vulgar si pentru nerespectarea prevederilor referitoare la protectia copiilor in emisiuni matinale difuzate in perioada 8 iunie-3 iulie.
Postul Radio 21 a fost amendat cu 15.000 de lei pentru mai multe emisiuni matinale difuzate in intervalul
8 iunie-3 iulie, in cadrul carora s-a folosit limbaj vulgar. In scheciurile interpretate in studio, unul dintre moderatori, Orlando, jucand uneori rolul presedintelui, foloseste in mod repetat un cuvant din argou - "gaozarule", potrivit raportului de monitorizare al CNA. Un alt exemplu este folosirea de limbaj licentios in prezentarea unei retete culinare in cadrul emisiunii matinale "Fabrica DeMenta", arata NewsIn.

Postul de radio Kiss FM a fost amendat cu 5.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii matinale "Cronica Carcotasilor", difuzata in intervalul orar 7.00-10.00, tot pentru folosirea de limbaj vulgar. In emisiunea din 23 iunie, de exemplu, o parodie dupa aparitia la TV a unui om politic a cuprins injurii si limbaj vulgar, iar in emisiunea din 25 iunie a fost difuzata o melodie a lautarilor Viorica si Ionita din Clejani, la o ora nepotrivita.

Radio ZU a fost amendat de CNA cu 5.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii "Morning ZU" in care a fost folosit limbaj vulgar. Intr-una dintre emisiuni, pe 23 iunie, prezentatorii au folosit limbaj vulgar la adresa unui om politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.