Business 9 Iulie 2009 14:46
Dupa cativa ani frumosi ca viata la Academia Catavencu, am hotarat sa ma desprind si - iertare, nu-mi vine in minte altceva decat un cliseu! sa ma indrept catre alte zari. Nu am nici cea mai vaga idee care vor fi acelea, pentru ca m-am aruncat in gol fara plasa de salvare, dar sunt convinsa ca vor fi cel putin la fel de interesante si de pline de nerv, marturiseste cunoscuta jurnalista pe blogul ei, simonatache.catavencu.ro.
In afara acestei marturisiri, ceea ce stim foarte clar este faptul ca mass-media si jurnalistii in general, trec printr-o perioada de mare nesiguranta. Se anunta taieri serioase de salarii si concedieri masive, jurnalistii fiind nevoiti realmente sa se reorienteze catre alte domenii.

Chiar daca saptamana trecuta Trsutul Realitatea Catavencu anunta reducerea salariilor angajatilor cu pana la 50%, si jurnalisti de marca cum este Corina Dragotescu se grabeau chiar sa renunte la colaborarea cu trustul amintit, de data aceasta, Simona Tache marturiseste ca nu micsorarea salariului este motivul plecarii sale de la Academia Catavencu.

“Acum, pur si simplu simt nevoia de altceva. Ca, de exemplu, sa plec si eu o data de undeva fara sa stiu unde ma duc. Nu am facut niciodata asta si cred ca am nevoie sa-mi demonstrez ca pot sa ma smulg dintr-o mare iubire fara sa ma astepte alta, calduta, undeva”, ii marturiseste Simona Tache lui Comanescu, care a publicat pe blogul sau o discutie cu jurnalista.

Hotararea ziaristei pare cel putin stranie, mai ales acum, in vreme de criza. Totusi, mediul online si in special bloggingul, da alte valente notiunii de journalist sau free-lancer, pentru ca, asa cum au facut si alte nume importante ale scenei de media si pentru Simona Tache, blogul personal pare a fi un mod de a iesi din impas

“Pentru inceput, din respect pentru cititorii mei fideli, o sa-mi configurez, pe domeniul simonatache.ro, un blog personal, pe care sa postez din placere. Dupa aia, o sa mai vad. Intentionez sa ma deschid catre niste colaborari in presa, spune jurnalista.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.