Business 6 Iulie 2009 17:47
Mai multi jurnalisti de la TVR au cerut ieri seara, demisia directorului interimar al Departamentului de Stiri, Madalina Radulescu.
16 jurnalisti au adresat o scrisoare directorului general al SRTV, Alexandru Sassu, si membrilor Consiliului de Administratie, prin care semnaleaza faptul ca Radulescu nu are autoritatea morala si profesionala pentru postul pe care il conduce. Madalina Radulescu considera insa ca jurnalistii care au semnat aceasta scrisoare sunt nereprezentativi si ca acestia nu o pot face sa paraseasca postul.

Jurnalistii care s-au adresat conducerii SRTV considera ca cea care conduce in prezent departamentul de stiri nu are competentele profesionale necesare acestei functii. Printre motivele care i-au determinat pe jurnalisti sa ceara inlocuirea Madalinei Radulescu se numara evitarea subiectelor proprii si incomode, lipsa de motivare a reporterilor care duce la disparitia performantei si promovarea celor "care raspund la comenzi", comenteaza NewsIn.

Potrivit paginademedia.ro, Madalina Radulescu spune insa ca acuzatiile membrilor redactiei nu sunt sustinute. Va demisiona daca semneaza jumatate din redactie? “Nu, pentru ca nu cred ca vor semna”. Dar daca semneaza? “Imi va da de gandit“.

"In primul rand, este vorba de 15 angajati colaboratori care au semnat o scrisoare, din 110 oameni care fac parte din departament ca producatori, reporteri, redactori si redactori-prezentatori. Eu zic ca procentul este foarte mic. In al doilea rand, marea majoritate a semnatarilor sunt reporteri si redactori pe externe care vorbesc despre probleme sau disfunctionalitati care sunt de ordin intern. In protest se spune ca ei filmeaza targuri, simpozioane si expozitii, stiri fara sens si atunci ar fi ilogic pentru un reporter sa-si puna semnatura pe un astfel de memoriu care ii lezeaza direct", a declarat de asemenea Madalina Radulescu agentiei NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.