Business 3 Iulie 2009 17:43
Proprietarul cotidianului USA Today si totodata cel mai importanta grup de presa american, Gannett, a anuntat ca va disponibiliza 1.400 de angajati de la ziarele locale pe care le detine.
Presedintele grupului Gannett, Robert Dickey, a anuntat angajatii printr-un mesaj intern ca reducerile de personal sunt necesare din cauza conditiilor economice dificile si a impactului acestora asupra veniturilor publicitare. Acesta a precizat ca aproximativ 1.400 de angajati, reprezentand 3% din total, vor fi disponibilizati din compania care publica 80 de ziare locale, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Marea majoritate a acestor angajati vor pleca incepand din 9 iulie, potrivit presedintelui Gannett, care nu a precizat daca este vorba numai despre jurnalisti.

Disponibilizarea nu este prima de acest gen, in 2008, grupul concediind 4.600 de angajati, potrivit The WallStreet Journal. Totodata, renuntarea la cei 1.400 de angajati nu vor afecta titlul principal al grupului, USA Today.

In 2008 Gannett a anuntat pierderi de 1,8 milioane de dolari, iar la inceputul primului trimestru din 2009, compania avea datorii de 3,7 miliarde de dolari. Grupul, care are sediul la McLean, in suburbia orasului Washington, are in prezent 41.500 de angajati. Gannett publica 84 de cotidiene, aproape 850 de reviste si publicatii si detine 23 de statii de televiziune din SUA, iar in Marea Britanie, compania editeaza 17 cotidiane si sute de publicatii mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.