Business 2 Iulie 2009 17:23
"Maimutele urlatoare" dispar de la TV, mai repede decat ne-am fi asteptat. Incepand din 6 iulie televiziunile nu vor mai avea voie sa difuzeze jocuri-concurs, potrivit membrilor Consiliului National al Audiovizualului (CNA) care au discutat in sedinta de astazi ordonanta Ministerului de Finante cu privire la jocurile de noroc.
"In urma aprobarii ordonantei de urgenta a Guvernului care reglementeaza jocurile si concursurile de noroc, CNA va lua o singura masura, ceea ce este si normal, si anume va abroga din Codul Audioviualului acele articole are reglementeaza desfasurarea unor asemenea jocuri", a declarat Ioan Onisei, vicepresedinte al CNA.

“Interdictia prevazuta de lege are ca termen de aplicare 10 zile. Practic, pe data de 5 iulie va intra in vigoare. Daca vor fi chestiuni nelamurite intre noi si Ministerul de Finante, se va aplica de pe data de 6 iulie. In momentul de fata este publicata in Monitorul Oficial si termenul de intrare in vigoare a acestedi interdictii este de 10 zile de la publicare. Astfel, 5 iulie este ultima zi in care mai pot fi difuzate aceste emisiuni", a mai adaugat Ioan Onisei, potrivit NewsIn.

Principalul motiv al interzicerii acestor emisiuni este faptul ca sunt jocuri de noroc disimulate. Apoi, firmele sunt greu de controlat, fiind inregistrate in afara Romaniei, a explicat Ministerului Finantelor.

Potrivit paginademedia.ro, concursurile interactive difuzate la TV, au fost protejate ani la rand de Consiliul National al Audiovizualului, pentru ca recent, Ministerul de Finante sa ia atitudine in acest sens si sa propuna o ordonanta de urgenta pentru interzicerea acestui gen de emisiuni.

'Maimutele urlatoare', interzise la TV


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.