Analistii mizeaza pe o apreciere a dolarului cu aproximativ 17% in a doua jumatate a anului, Statele Unite ale Americii urmand a iesi mai repede din recesiune decat Europa.
CIBC World Markets Plc, Deutsche Bank AG, Bank of America Corp. si Wells Fargo & Co estimeaza ca dolarul se va aprecia cu peste 4% pana la 31 decembrie, dupa ce luna mai s-a incheiat cu cea mai acuta scadere de trei luni inregistrata din 2002.

Deutsche Bank estimeaza ca dolarul se va aprecia cu 17,1% pana la sfarsitul anului, la 1,20 dolari/euro, aceasta performanta fiind cea mai buna evolutie semestriala a dolarului fata de euro sau de un cos de valute incepand cu anul 1981, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

"Am incredere in dolar", a declarat Henrik Gullberg, analist al diviziei londoneze a Deutsche Bank. "Daca ne uitam la datele din ultimele saptamani, SUA a fost cu un trimestru sau chiar doua in fata celor 16 state ale zonei euro" din punct de vedere al revenirii economice, a adaugat acesta.

Fata de yen, care s-a depreciat fata de toate cele 16 valute importante analizate de Bloomberg in 2009, dolarul s-a apreciat cu 5,3% incepand cu 31 decembrie 2008, la 95,40 yeni/dolar.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.