Business 28 Mai 2009 13:58
Posturile B1 TV si OTV au fost sanctionate astazi de catre Consiliul National al Audivizualului (CNA), cu amenzi de cate 2.500 de lei pentru dezechilibru in participarea competitorilor pentru alegerile europarlamentare la emisiunile de dezbatere electorala.
CNA a monitorizat emisiunile de dezbatere electorala ale celor doua posturi TV in perioada 11-25 mai.

Pe B1 TV nu a fost prezentat niciun reprezentant al partidului UDMR, in timp ce de la PDL au fost noua reprezentanti, iar la OTV nu au existat candidati de la UDMR, in timp ce de la partidele neparlamentare si din randul candidatilor independenti s-au inregistrat 15 aparitii.

Potrivit deciziei CNA din 26 martie 2009, posturile de televiziune trebuie sa respecte principiile de echitate, echilibru si impartialitate. Astfel, competitorii electorali trebuie sa aiba posibilitatea sa se faca cunoscuti electoratului, prezenta competitorilor electorali trebuie sa fie proportionala cu importanta evenimentelor, iar radiodifuzorii au obligatia de a trata competitorii obiectiv si echidistant.

Referitor la timpii de antena oferiti de televiziuni candidatilor electorali, CNA a stabilit ca patru cincimi sa fie repartizate in mod egal partidelor care au membri in Parlamentul European, iar restul timpilor, partidelor politice care nu au membri in Parlament si candidatilor independenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.