Business 28 Mai 2009 11:42
Televiziunile vor putea difuza reality show-uri cu scene de violenta fizica, limbaj obscen sau conotatie sexuala numai intre orele 23.00 si 6.00, potrivit unei decizii adoptate miercuri de Consiliul National al Audiovizualului, care va intra in vigoare, in iunie, dupa aparitia in Monitorul Oficial.
Decizia modifica si completeaza Codul de reglementare a continutului audiovizual, astfel incat productiile audiovizuale, precum reality-show-urile si emisiunile de tip reality-show care prezinta, in mod repetat, scene de violenta fizica, scene cu conotatie sexuala sau limbaj obscen, persoane in ipostaze degradante si consum de droguri vor putea fi difuzate numai in intervalul orar 23.00-6.00. In acelasi interval, vor mai putea fi difuzate filme horror, erotice, de o violenta extrema, competitii full-contact si emisiuni audiovizuale sponsorizate de producatorii de bauturi spirtoase.

De asemenea, la clasificarea unui film pe care il transmit, radiodifuzorii se vor ghida si dupa incadrarea sub care productia cu pricina a fost difuzata in alte tari.

Modificarile si completarile la Codul de reglementare a continutului audiovizual au fost adoptate dupa ce, timp de o luna, s-au aflat in dezbatere publica.

Propunerea de difuzare dupa ora 23.00 a fost facuta in urma reclamatiilor primite de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru editiile din 5 si 12 martie ale emisiunii "Consilier de urgenta", difuzate de postul National TV, de la ora 22.00, care au inclus scene de violenta intensa, atat verbala, cat si fizica.

"Cele mai multe emisiuni de acest tip isi plaseaza actiunea in familii cu copii, unde solutia la orice probleme se face prin violenta. Cu atat mai mult suntem interesati sa rezolvam aceste probleme. Posturile incearca sa eludeze reglementarile legale, ascunzandu-se in spatele unei fictiuni realizate cu mijloacele reality-show-ului, care da impresia de realitate. Pare sa fie o contributie romaneasca nefericita in peisajul audio-vizual. Nu am informatii sa fie undeva, in lume, la o scara atat de mare, astfel de emisiuni", a explicat, pentru NewsIn, presedintele CNA, Rasvan Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.