Business 25 Mai 2009 13:02
BBC Worldwide va creste numarul de emisiuni transmise pe YouTube, prin crearea unor noi canale de comedie si istorie naturala, au anuntat reprezentantii trustului de televiziune britanic.
Astfel, telespectatorii posturilor BBC pot vedea in reluare, printre altele, episoade ale seriilor "Amazon with Bruce Parry" si "Gambling in Las Vegas", pe langa emisiuni care deja sunt disponibile utilizatorilor YouTube, ca "Top Gear", "Doctor Who" si "The Mighty Boosh", informeaza NewsIn.

De curand, BBCFood, un canal prin care sunt prezentate clipuri din emisiuni culinare, a inceput sa fie difuzat si el pe YouTube, iar in viitor va fi lansat un canal exclusiv pentru Statele Unite ale Americii, BBC America.

"Succesul de care s-au bucurat canalele Top Gear si EastEnders, lansate anul trecut pe YouTube, dovedeste faptul ca telespectatorii BBC isi doresc sa aiba canale dedicate emisiunilor lor preferate. Construirea de comunitati pentru fani si dezvoltarea de noi oportunitati pentru advertiseri sunt principiile care stau la baza colaborarii noastre cu YouTube", a spus un reprezentant BBC.

Reinnoirea acestui parteneriat face parte din strategia BBC Worldwide de promovare a continutului sau catre noi audiente din toata lumea.

Compania BBC (British Broadcasting Corporation), infiintata in 1922, este una dintre societatile publice de radiodifuziune din Marea Britanie, care detine, in prezent, mai multe divizii. Divizia BBC World Television cuprinde o serie de posturi de televiziune, printre care BBC One, BBC Two, CBBC, BBC News 24 si televiziunile digitale BBC Three si BBC Four. Divizia BBC World Service Radio include cinci posturi nationale de radio, printre care BBC Radio 1 si BBC Radio Five Live.

YouTube a fost creat in februarie 2005 de trei fosti angajati ai companiei PayPal, cu sloganul "Broadcast Yourself". Platforma foloseste tehnologia video Adobe Flash pentru a oferi o mare varietate de produse media, precum filme, videoclipuri, emisiuni TV, scurtmetraje originale si inregistrari facute de amatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.