Business 13 Mai 2009 00:03
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va discuta un proiect de hotarare potrivit caruia toate spatiile din domeniul public destinate reclamelor vor fi scoase la licitatie incepand cu 1 ianuarie 2010, potrivit consilierului Doru Giugula.
In cadrul unei dezbateri publice privind amplasarea reclamelor in Bucuresti, Giugula a spus ca vor fi gasite solutii si pentru contractele aflate in derulare, insa nu a precizat care sunt acestea.

Potrivit lui Giugula, dupa adoptarea noului regulament privind publicitatea stradala, vor fi instituite taxe de ocupare a domeniului public si de afisare, pe care le vor plati toate firmele care au reclame in oras, anunta NewsIn.

Tot in cadrul dezbaterii publice privind amplasarea reclamelor, s-a stabilit ca, in Bucuresti, va exista o zona de interdictie totala a reclamelor, respectiv Aviatorilor - Charles de Gaulle - Bd. Constantin Prezan - Bd. Kiseleff. In acest perimetru, reclamele nu vor exista nici macar pe chioscurile de ziare sau in statiile RATB.

Reprezentantii firmelor de publicitate prezenti la dezbatere au propus ca pe cladirile unitatilor de invatamant sa poata fi amplasate si alte reclame decat cele prevazute initial in regulament, respectiv cele cu scop educational. Pe gradinite, scoli, licee si facultati nu vor putea sa apara, insa, reclamele la bauturi alcoolice sau cazinouri.

Firmele de publicitate au mai cerut sa poata amplasa reclame si pe cladirile inchiriate de institutii ale unitati ale administratiei publice, aceasta solicitare urmand sa fie analizata de municipalitate. Alte propuneri, cum ar fi cea a unui sofer deranjat de numarul mare al reclamelor vazute in trafic, care cerea ca acestea sa nu fie amplasate la o distanta mai mica de 75 de metri de o intersectie sau un semafor, nu au fost luate in considerare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.