Compania de telecomunicatii RCS&RDS a obtinut licenta audiovizula pentru Digi Sport, un nou post de televiziune, cu profil sportiv, costurile operationale, pentru primul an de emisie, ridicandu-se la aproximativ 1,4 mil. euro. Noul post de televiziune, care nu va fi o replica in oglinda a GSP TV, ar urma sa inceapa emisia in luna mai sau cel tarziu in prima jumatate a lunii iunie, potrivit lui Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat licenta audiovizuala prin satelit pentru Digi Sport, cu emisie pe doua sau mai multe canale-Digi Sport 2, 3 si 4.

“Acest canal nu va fi o replica in oglinda a postului GSP TV, vrem sa ne axam mai mult pe competitii sportive, romanesti si internationale, si mai putin pe talk-show-uri. Incercam sa aducem un plus de informatie sportiva. Ratiunea pentru care cerem mai multe frecvente competitii in weekend care au loc concomitent, in timpul saptamanii grila va fi probabil aceeasi. Obiectivul principal nu este audienta, credem ca se poate reconstrui in timp interviul si atentia publicului pentru alte sporturi”, a declarat Alexandru Oprea.

Acesta a precizat ca RCS&RDS a achizitionat deja drepturile de difuzare pentru campionatul de fotbal al Spaniei, pentru o perioada de trei ani, respectiv pentru campionatul de fotbal al Germaniei, pentru un an. Meciurile din campionatul Germaniei au fost preluate de la Eurosport, pentru un an de zile, RCS&RDS putand transmite competitia in Romania si Ungaria.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.