Cinematografia americana, lovita de criza economica, inregistreaza o scadere fara precedent a incasarilor si un declin al filmelor "made in SUA", ceea ce duce la disparitia a mii de locuri de munca

Dovada faptului ca cinematografia sufera din cauza crizei economice este numarul permiselor acordate pentru turnarea de filme in Los Angeles, care a scazut cu 56% in primul trimestru al anului, desi Hollywood-ul a avut un inceput de an favorabil, cu o crestere de 14% a incasarilor din publicitate.

Doar in luna ianuarie au fost concediati aproximativ 22.000 de angajatii din acest domeniu (aproximativ 10%), potrivit serviciului de ocupare a fortei de munca al statului California, citat de NewsIn.

Scaderea vanzarilor de DVD-uri, declinul veniturilor din publicitate si diminuarea surselor de finantare au crescut problemele industriei de la Hollywod. In plus, productia de reclame pentru televiziune a scazut cu 34%.

Potrivit unor surse din domeniu, citate de cotidianul american Los Angeles Times, marile studiouri vor lansa anul acesta doar cinci filme, fata de 15 anul trecut.

Scaderea inregistrata la Hollywood se explica si prin concurenta straina din domeniu, anumite tari oferind avantaje fiscale si tarife mai ieftine pentru turnarea filmelor decat in California.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.