Mai multi furnizori, fosti sau actuali parteneri ai regiei de publicitate Boom, parte a Netbridge Investments, suspecteaza compania de intentia unor inginerii financiare. Ingrijorarile sunt alimentate de datoriile pe care Boom le are fata de furnizori si de ultimele schimbari structurale din cadrul companiei.

Potrivit surselor consultate de Wall-Street, problemele financiare ale Boom constau intr-o lipsa de lichiditati generata de incasarile sub asteptari de la sfarsitul anului. Al patrulea trimestru al lui 2008 a adus piata de publicitate online din Romania la acelasi nivel din T4 2007, in conditiile in care, la nivelul intregul an, piata a crescut cu aproape 100%. Tot anul trecut, Boom ar fi contractat o linie de creditare externa in valoare de 1 milion de euro, cu termen de scadenta la sfarsitul anului.

Aflata in imposibilitatea de a achita onorariile furnizorilor, Boom a acumulat datorii catre o mare parte dintre ei.

Boom are datorii si catre Chip.ro, site din portofoliul 3 D Media Communications, potrivit directorului executiv Adrian Dumitru. “Nu sunt foarte vechi, dar au promis ca le platesc. Ei au o atitudine prin care nu confirma cele ce se spun in piata. O sa vedem daca ceea ce spun e doar o promisiune sau daca o sa se tina de cuvant”, a mentionat Dumitru.

Orice firma are datorii si intarzieri de plata in perioada asta”, a replicat Cristian Petriceanu, directorul general al Boom, refuzand sa faca alte comentarii.

Potrivit unor estimari din piata, datoriile Boom se ridica la circa 800.000 euro, din care mare parte sunt catre gsp.ro. Site-ul Gazetei Sporturilor, cel mai mare din portofoliul Boom, a incheiat colaborarea cu regia de publicitate in luna februarie, fiind reprezentat acum de Intact Interactive.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.