Postul de televiziune american Spike TV a anuntat luni ca pregateste o emisiune despre fortele navale americane, in cursul careia vor fi difuzate inregistrari ale operatiunilor marinei Statelor Unite impotriva pirateriei din Golful Aden, transmite AFP.

Anuntul intervine a doua zi dupa eliberarea de catre marina americana a capitanului Richard Philips, detinut timp de cinci zile de pirati somalezi intr-o barca de salvare, in Oceanul Indian, relateaza NewsIn.

Intitulata Pirate Hunters: USN (Vanatorii de pirati: Marina Statelor Unite), emisiunea va transmite din "culisele" operatiunilor marinei, care actioneaza pentru "a pune capat amenintarii mortale reprezentata de pirateria de Goflul Aden", a precizat Spike TV intr-un comunicat.

Emisiunea, care va dura o ora si va fi difuzata in cursul acestui an, va fi filmata la bordul vaselor USS San Antonio si USS Boxer, in largul coastei somaleze.

Numarul actiunilor de piraterie din aceasta regiune, care a atins un nivel record in 2008, a crescut in ultimele zece zile, in pofida desfasurarii in regiune a numeroase nave militare apartinand mai multor tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.