Televiziunea publica plateste 40.000 de euro pentru 30 de ore de folosinta a aparatului de zbor.

Elicopterul a fost inscriptionat cu sigla postului TVR Info si a fost prezentat in promourile acestui post, fiind utilizat „in materiale destinate jurnalelor TVR si pentru materiale utilitare destinate programelor TVR Info”, dupa cum a declarat Catalin Dumitru, consilier pe probleme de comunicare al presedintelui-director general SRTv. Aparatul de zbor a fost folosit pana acum in principal pentru surprinderea de imagini din trafic. „Trebuie sa recunoastem ca e mult mai spectaculos cand lucrezi de la inaltime”, prezinta Dumitru avantajele noii achizitii.

Pe 26 noiembrie 2008, postul public a incheiat un contract pentru achizitionarea serviciilor de inchiriere a unui elicopter cu SC Special Air Services.

Contractul a fost realizat pentru 30 de ore de filmare efectiva la un cost total de aproximativ 40.000 de euro. ,,Pana la sfarsitul lunii martie, cele 30 de ore nu au fost epuizate”, a declarat Dumitru. Special Air Services este o companie privata de zbor care efectueaza curse aeriene cu elicopterul in regim charter. A fost infiintata in 2002, iar in 2005 a obtinut statutul de operator aerian de sine statator.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.