Panasonic Avionics Corporation, lider mondial in sisteme de divertisment si comunicare pentru transportul aerian de pasageri, divizie a producatorului nipon de echipamente electronice, lanseaza Panasonic Airline Television Network, o retea pentru transmiterea in direct a programelor TV la bordul avioanelor ce efectueaza zboruri pe liniile comerciale intercontinentale.
Compania a semnat in prealabil acorduri de difuzare a programelor cu cinci renumite retele de televiziune: BBC World News, Al Jazeera, Bloomberg Television, Euronews si France 24. Panasonic este in negocieri si cu alte retele pentru acorduri similare ce vor fi anuntate in viitorul apropiat.

Televiziunea prin satelit este un serviciu disponibil deja pe unele linii aeriene din Statele Unite dar solutiile actuale de transmisie a programelor sunt limitate de aria de acoperire a satelitilor si de drepturile producatorilor de programe care, in cele mai multe cazuri, permit unei statii TV sa emita intr-o anumita zona geografica.

Sistemul Panasonic va utiliza aceiasi sateliti prin care furnizeaza serviciile de broadband ExConnect catre transportatorii aerieni, astfel incat pasagerii care vor zbura cu avioane echipate cu Panasonic Airline Television Network se vor bucura de transmisiunile TV in mod continuu, neintrerupt, chiar si atunci cand aeronava trece de la o arie de acoperire la alta.

De asemenea, operarea acestei retele permite Panasonic sa obtina venituri suplimentare din inserarea de clipuri publicitare si din accesul in sistem pay-per-view.

Fiind distribuit pe baza echipamentelor de comunicatii utilizate pentru broadband Panasonic ExConnect, noul serviciu de transmisii TV nu va necesita instalarea altor sisteme pe aeronave si nici investitii suplimentare in achizitionarea acestora.

ExConnect este primul serviciu de Internet de mare viteza disponibil in zborurile intercontinentale cu aeronave de pagaseri, disponibil din 2006, an in care Boeing a renuntat la Connexion din cauza pierderilor pe care le genera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.