Rodica Culcer ramane director al Directiei Emisiuni Informative si Sport, si nu al fostei Directii de Stiri, au anuntat reprezentantii postului TVR, care aduc ca argumente decizia ultimei instante ce a judecat procesul televiziunii publice cu angajata sa.

Anuntul TVR vine dupa ce postul public de televiziune a intrat joi, in posesia deciziei pronuntate in solutionarea recursului de catre Curtea de Apel Bucuresti, privind contestatia Rodicai Culcer, comenteaza NewsIn.

Curtea de Apel Bucuresti a respins pe, 9 februarie, cererea lui Culcer de reintegrare in functia de director al Directiei de Stiri si de efectuare a mentiunilor corespunzatoare in cartea sa de munca. De asemenea, instanta a respins cererea de anulare a deciziei de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului de Stiri din cadrul Directiei de Emisiuni Informative si Sport a SRTv.

Instanta a admis, in schimb, cererea privind anularea deciziei directorului general prin care Rodica Culcer era transferata pe postul de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport, stabilind ca decizia cu pricina trebuia emisa dupa semnarea de catre aceasta a actului aditional Contractului Individual de Munca, prin care isi exprima acordul cuprivire la modificarea acestuia.

Potrivit TVR, Culcer ramane director al Directiei Emisiuni Informative si Sport deoarcece ocuparea acestei functii este "perfect legala, fiind rezultatul nu al deciziei anulate, act unilateral, ci al actului aditional la Contractul Individual de Munca al acesteia, semnat de catre salariata in deplina cunostinta de cauza".

Curtea de Apel Bucuresti a mai decis ca sunt nefondate si sustinerile salariatei Rodica Culcer privind o incalcare a libertatii de exprimare prin reorganizarea realizata si ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport, stabilind ca art. 10 din CEDO nu are nicio legatura cu situatia din speta.
Contactata de NewsIn, Rodica Culcer a declarat ca nu a intrat inca in posesia deciziei instantei si nu face, deocamdata, comentarii legate de acest subiect.

Organigrama TVR, care a fost decisa in sedinta Consiliului de Administratie din 17 octombrie 2007, a impartit Directia de Stiri, rebotezata Directia Emisiuni Informative si Sport, in doua departamente, Departamentul Stiri si Departamentul Sport, iar Rodica Culcer a devenit director.

Rodica Culcer a actionat in judecata televiziunea publica, deoarece i-a fost "amputata fisa postului". "Am dat TVR in judecata pentru ca mi-a fost amputata fisa postului. Nu se poate ca prima atributie sa fie dreptul de a participa la propria evaluare, iar a doua sa fie aceea de a raspunde de echipamentul tehnic", a explicat Rodica Culcer la inceputul lunii ianuarie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.