Seful studiourilor de film Fox si al grupului News Corporation, Peter Chernin, caruia i se atribuie succesul companiei din ultimii douazeci de ani, demisioneaza doar la o zi dupa ce una din productiile Fox, "Slumdog Millionaire" a dominat scena Oscarurilor, anunta The Independent.
Peter Chernin, in varsta de 57 de ani, a decis sa demisioneze din cauza neintelegerilor cu Rupert Murdoch, actionar majoritar la News Corporation. Cei doi nu au cazut de acord asupra reinnoirii contractului de munca al lui Chernin, desi lucreaza impreuna de mai bine de douazeci de ani. Chernin va pleca din companie in luna iulie, la expirarea contractului de cinci ani cu News Corp. Mogulul de 77 de ani va prelua, provizoriu, functiile lui Chernin.

Neintelegerile dintre Chernin si Murdoch ar fi cauzate, spun apropiatii celor doi, de cresterea influentei lui James Murdoch, fiul magnatului, care ar urma sa treaca la conducerea companiei. In prezent James se ocupa de administrarea operatiunilor News Corp din Asia si Europa, care includ ziarele britanice The Sun si The Times. Murdoch nu vrea insa sa faca niciun fel de comentarii despre discutiile cu Chernin, al carui aport in ascensiunea companiei il considera "incomensurabil". Mogulul nu crede insa ca succesul News Corp si al Studiourilor de film Fox va scadea dupa demisia reputatului CEO.

"Anii mei la Fox au privilegiat colaborarea cu unul dintre vizionarii zilelor noastre, Rupert Murdoch. El mi-a fost partener, prieten si sursa de inspiratie, m-a fascinat, dar mai ales m-a amuzat teribil", a spus Chernin odata cu sfarsitul carierei sale la Fox., informeaza NewsIn.

La Hollywood se prevede deja o perioada neagra pentru Fox, mai ales ca James Murdoch nu are niciun fel de experienta in domeniul filmului, spre deosebire de Chernin, cunoscut pentru excelentele sale interventii in discutiile cu uniunile de actori si scenaristi.

Sub conducerea lui Chernin, Fox s-a extins inclusiv pe nisa filmelor independente, prin sponsorizarile facute de Fox Searchlight. Dintre productiile la care a contribuit Fox Searchlight se numara pelicule care au avut un succes insemnat, cum ar fi "Juno" sau "Little Miss Sunshine", care au fost in topurile de vanzari si castigatoare la Oscar. Anul trecut, Fox a lansat doua filme care au intrat pe listele premiilor Academiei Americane de Film, "Slumdog Millionaire" si "The Wrestler".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.