Spune oare ceva Ursul de Aur de la Berlin castigat de David O'Reilly pentru filmul sau de animatie, "Please Say Something"?
“E o nebunie. Cred ca ceea ce ma onoreaza cel mai tare este faptul ca ceva atat de mic, facut cu ajutorul unui simplu computer in micutul meu apartament a putut sa rivalizeze cu filme realizate pe platoul de filmare. E un mare pas pentru mine, dar este un si mai mare pas pentru filmul independent 3d”, scrie tanarul O'Reilly pe blogul sau, unde ultimul post anunta fericitul eveniment.

Se pare ca animatia 3d, de unde razbate un spirit tanar, perfect adaptat noii lumi dominate de tehnologie, a reusit sa invinga prejudecatile traditionaliste, in materie de film.

In "Please say Something", un film de David O'Reilly, aventurile a doua personaje simpatice, se consuma in episoade de 25 de secunde. Relatiile tensionate dintre o pisica si un soricel futuristi, ne fac sa radem si sa meditam in acelasi timp. Emotiile lor sunt exprimate prin culori, efecte sonore si cadre perfect imbinate, din punct de vedere artistic.

Ne surprinde originalitatea lui O'Reilly, ne surprinde ca specialistii filmului de la Berlin, aduc animatia in mainstream si premiaza un tanar irlandez, cu Ursul de Aur.

"Please Say Something"


PSS (1-5) from David OReilly on Vimeo.

In Romania, Festivalul Kinofest se straduieste de asemenea sa aduca filmul 3d mai des, pe buzele pasionatilor de film. Iar celor care iubesc animatia nu sunt inutile. Un film 3d, reuseste sa invinga competitori puternici, in cadrul unui megaeveniment cinematografic.

Concurenti pentru O'Reilly , au fost si doi romani: Gabriel Achim cu filmul "Bric-Brac si Paul Negoescu, cu filmul "Renovare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.