Gala de de decernare a premiilor Grammy a avut peste 19 milioane de telespectatori americani, o crestere cu 11% a audientei fata de gala Grammy din 2008, informeaza Reuters.

Spectacolul de trei ore si jumatate, ce s-a desfasurat pe 8 februarie si care a fost difuzat de postul de televiziune CBS, a fost vizionat de 19,05 milioane de americani, fata de 17,18 milioane anul trecut, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare Nielsen.

Pe scena de la Staples Centers, din Los Angeles "au avut loc 24 de prestatii live, un lucru fara precedent in istoria galei premiilor Grammy, ale unor artisti ce au atras publicul format din adolescenti si tineri", a declarat Jack Sussman, vicepresedinte executiv al CBS Entertainment. Printre cei care au urcat pe scena si au cantat live s-au numarat Robert Plant si Alison Krauss, a caror colaborare le-a adus cinci premii Grammy, Coldplay, castigatorii a trei trofee Grammy, U2 si Stevie Wonder.

Printre castigatorii galei s-au numarat cantareata Duffy la categoria Cel mai bun album pop, "Rockferry", trupa Radiohead cu doua premii, primul pentru Cel mai bun album de muzica alternativa, "In Rainbows", al doilea Cel mai bun album special edition, Bruce Springsteen pentru "Girls in Their Summer Clothes" (de pe albumul "Magic"), desemnata Cea mai buna piesa rock a anului si trupa Metallica, pentru piesa "My Apocalypse" (albumul "Death Magnetic"), desemnata Cea mai buna interpretare rock metal.

Premiile Grammy sunt acordate anual, incepand din 1958, de National Academy of Recording Arts and Sciences din Statele Unite, pentru performante din domeniul muzicii. Premiile Grammy reprezinta echivalentul premiilor Oscar in muzica, trofeul o statueta in forma de gramofon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.