In paginile publicatiilor britanice se strecoara din ce in ce mai multe greseli, atat timp cat editorii sacrifica standardele editoriale in favoarea cresterii vanzarilor pe timpul recesiunii, a anuntat, luni, o organizatie independenta de monitorizare a pietei, citata de Reuters.

Raportul organizatiei Media Standards Trust indica o scadere a credibilitatii publicatiilor in randul cititorilor, dar si o crestere a ostilitatii cetatenilor fata de comportamentul din ce in ce mai intruziv al jurnalistilor. Astfel, doar 7% din populatia Marii Britanii considera ca jurnalistii dau dovada de responsabilitate si decenta in demersul jurnalistic, in timp ce 75% considera ca "ziarele publica frecvent articole ce contin informatii inexacte", mai spune raportul, potrivit NewsIn.

Situatia delicata a ziarelor din Marea Britanie, care se confrunta cu scaderea masiva a tirajelor, a veniturilor din publicitate dar si cu o cerere crescuta pentru senzational, a dus la cresterea incalcarilor dreptului la intimitate din partea jurnalistilor, mai spune raportul. In acelasi timp, reducerile de personal dar si utilizarea neadecvata a surselor din continutul generat de utilizatori pe diferite site-uri sau bloguri au dus la preluarea unor informatii de multe ori gresite sau inexacte.

Pana acum, 11 publicatii au trebuit sa plateasca daune in valoare 600.000 de lire sterline unui barbat acuzat pe nedrept de implicare in disparitia unui copil de trei ani in timpul unei vacante cu parintii, in 2007.

Concluziile studiului mai arata ca sistemul auto-reglementarilor din presa britanica nu mai reuseste sa faca fata schimbarilor drastice aparute in ultima vreme in sectorul media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.