Festivalul de publicitate AdPrint, care se va desfasura intre 12 si 15 februarie la Poiana Brasov, numara, dupa incheierea inscrierilor, 325 de lucrari in competitie, dintre care doar 10% la categoria nou introdusa de print neconventional, au anuntat organizatorii festivalului.

Festivalul va avea, incepand cu aceasta editie, trei mari categorii competitionale, doua dedicate lucrarilor conventionale si o a treia, introdusa cu ocazia editiei aniversare, dedicata printului "inovativ" (print care este expus in locuri neconventionale, n.r.). Potrivit statisticilor organizatorilor, echipele concurente au inscris in competitie 90% dintre lucrari la categoriile de print conventional.

Printre tarile participante la editia din acest an se numara Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Franta, Germania, Grecia, Spania si Marea Britanie. Din cele 54 de agentii, Romania va intra in competititie cu lucrari provenind de la 18 agentii.

Cele mai importante distinctii ale competitiei revin celor mai bune echipe de creatie si vor fi decernate pe baza punctajelor obtinute de lucrari in competitie. Distinctia Agency of Angels 2009 va fi inmanata agentiei cu cele mai bune echipe de creatie din concurs in timp ce trofeul Network of Angels 2009 va fi acordat retelei cu echipele care au acumulat cele mai multe puncte.

Lucrarile inscrise in competitie vor fi expuse in cadrul expozitiei Absolut, din Poiana Brasov, si incepand cu a doua jumatate a lunii februarie vor putea fi vizionate pe site-ul oficial al festivalului, www.adprint.ro.

Desfasurat pe parcursul a trei zile, festivalul european AdPrint are doua particularitati: este dedicat exclusiv printului si acorda trofeele echipelor de creatie. Festivalul se afla la editia cu numarul zece, mai precis a 5-a editie europeana, dupa cinci editii locale si regionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.