Cotidianul american Los Angeles Times, aflat oficial, din decembrie anul trecut, in pragul falimentului, a anuntat, sambata, reducerea a 300 de posturi, dintre care 70 ocupate de jurnalisti.

Jurnalul, care se confrunta de cateva luni cu reducerea fondurilor obtinute din publicitate, va renunta de asemenea la sectiunea dedicata Californiei, urmand sa pastreze numai paginile nationale si internationale, informeaza NewsIn, citand AFP.

In prezent, dupa numeroasele concedieri facute de LA Times, echipa ziarului mai are doar 600 de angajati, fata de 1.200 cati avea in 2001. Cotidianul a mai demis, in octombrie, 10% dintre jurnalistii angajati, iar in iulie isi redusese numarul de pagini cu 14%.

Fondat in 1881, LA Times reclama, in 2005, 840.000 de cititori pe zi. Grupul din care face parte, Tribune, a fost cumparat in 2007 de investitorul Sam Zell, pentru 13 miliarde de dolari, iar din decembrie se afla sub protectia legii falimentului, care permite orice fel de restructurari, pentru protejerea activelor creditorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.