Cele mai cunoscute case de licitatie din lume, Sotheby's si Christie's, au redus semnificativ numarul obiectelor de arta ce urmeaza sa fie scoase la vanzare in februarie, din cauza crizei economice, sustin specialistii pietei de profil.

Urmatoarele licitatii de arta moderna si impresionista, programate pe 3 februarie la Sotheby's si pe 4 februarie la Christie's, vor pune accent pe calitate in detrimentul cantitatii, potrivit artprice.com.

Astfel, Sotheby's va avea la vanzare 27 de lucrari, adica doar o treime din numarul celor propuse la licitatia similara de anul trecut, iar la Christie's - 47, fata de cele 94 din 2008, informeaza NewsIn.

La licitatia organizata de Sotheby's, cea mai dorita piesa se anunta a fi o sculptura a lui Edgar Degas, estimata la peste noua milioane de lire sterline, in vreme ce casa Christie's are drept capete de afis doua picturi semnate de Claude Monet, "La Promenade d'Argenteuil" (1872) si "Dans la Prairie" (1876), pentru care se estimeaza ca se vor plati cel putin 20 de milioane de lire sterline.

Rezultatele licitatiilor din februarie vor deveni etalon al pietei obiectelor de arta moderna si contemporana pentru 2009, considera specialistii.

La sfarsitul anului 2007 si inceputul anului 2008, lucrarile artistilor impresionisti au ajuns la preturi record, apropiate de cele din anii '90. Din ianuarie 2009 insa, se estimeaza o scadere majora, dupa cum noteaza tot artprice.com, cel mai cunoscut ghid online al pietei obiectelor de arta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.