Presa scrisa din SUA ar putea fi revigorata prin aparitia unui nou tip de publicatie - blogul tiparit, in care vor putea fi citite, la initiativa unei companii din Chicago, cele mai noi postari de interes pentru public.

Noua publicatie va purta denumirea de The Printed Blog (Blogul tiparit) si va fi distribuita gratuit, pentru inceput in cartierele din Chicago si San Francisco, incepand de marti, relateaza NewsIn, citand AFP.

Initiatorii acestui proiect media intentioneaza ca publicatia sa apara in 50 pana la 100 de editii diferite in toate marile orase, unde cititorii isi vor putea exprima prin vot preferintele privind continutul. Fiecare editie The Printed Blog va avea 1.000 de exemplare si va viza, prin continut, zone precise ale orasului.

Spatiile pentru reclame
vor fi vandute cu sume intre 15 si 25 de dolari.

Publicatia beneficiaza de un avantaj considerabil fata de ziarele traditionale, prin faptul ca articolele vor fi publicate in schimbul unei parti din veniturile incasate din publicitate, astfel ca nu va fi nevoie de alocarea unui buget pentru plata salariilor angajatilor.

"Ceea ce dorim sa realizam este adaptarea principiilor care au functionat pe internet in industria presei scrise, sa vedem daca va functiona. Sper cu toata sinceritatea ca presa scrisa nu va disparea. Imi place foarte mult senzatia oferita de un ziar in format fizic, pe care il poti rasfoi in tren si care iti innegreste degetele", spune unul dintre fondatorii companiei care va edita primul blog printat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.