Producatorii de continut media din SUA sarbatoresc investitura lui Obama printr-un adevarat festin de transmisiuni in direct, folosind din plin avantajele noilor media.

Succesul lui Barack Obama s-a datorat, in mare parte, viralitatii posibile datorita uneltelor specifice mediului virtual, iar faptul ca si in momentul de fata contul sau de Twitter este cel mai popular din intreaga comunitate de microblogging e doar un exemplu. Cu ocazia ceremoniei, aflata in plina desfasurare in Washington, producatorii media si startup-urile care se respecta n-au ratat sansa de a celebra momentul istoric prin crearea de evenimente conexe. Unele dintre ele sunt usor de prevazut, cum ar fi transmisiunile redirectionate de YouTube sau traditionalele exclusivitati ABC, CBS, MSNBC, Fox, CNN, iar altele premiere, cum ar fi prezenta imaginilor live de la eveniment in toate cafenelele Starbucks, printr-un parteneriat cu MSNBC, update-urile live de Facebook, harti online actualizate in timp real sau Obamameter-ul, site dedicat monitorizarii promisiunilor facute de Obama in timpul campaniei electorale.

Transmisiuni live fac si cei de la Hulu, Joost, C-Span sau Ustream.tv, care isi testeaza cu aceasta ocazie si noua aplicatie care face posibila vizionarea de stream-uri live si pe iPhone. Pentru a adauga o tenta sociala, cei de la Current TV suprapun transmisiunilor un strat de mesaje Twitter transmise de participanti de la fata locului.

Microsoft, in colaborare cu CNN, va realiza, cu ajutorul Photosynth, program care genereaza modele 3D pe baza fotografiilor digitale, o panorama imensa cu imaginile trimise de milioanele de oameni stransi la Capitolul din Washington.

Convergenta noilor tehnologii implicate in spectacolul mediatic al investiturii lui Obama nu are precedent. Pentru niciun eveniment transmis LIVE nu au fost angrenate, in acelasi timp, atatea unelte care nu doar preiau pasiv continut "fierbinte", ci adauga un strat sensibil de socializare, comentariu, prezenta a anonimilor online la un eveniment istoric.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.