Jurnalistul Marius Tuca va prelua de la Corina Dragotescu marca Scanteia, care apare deja, cu acordul ziaristei, ca supliment al Jurnalului National.

"Este vorba de cumpararea licentei pentru brandul Scinteia pentru un an, cu posibilitatea de a cumpara marca definitiv, la sfarsitul anului. Eu sunt disponibila sa vand marca, daca Marius Tuca intentioneaza sa o dezvolte", a explicat Corina Dragotescu, pentru paginademedia.ro.

Corina Dragotescu sustine ca detine Scanteia din 2008, cand aceasta a devenit marca inregistrata, in urma demersurilor legale efectuate la Oficiul National de Inventii si Marci. "Intentionam sa detin aceasta marca inca din anii '90, insa, la acea vreme, Scanteia apartinea altcuiva, care nu a folosit-o", a precizat Dragotescu, senior editor la Cotidianul, potrivit NewsIn.

"Voi folosi marca Scanteia, pe parcursul anului 2009, pentru a reface istoric anul 1989, zi cu zi. Jurnalul National va fi distribuit pe tot parcursul anului impreuna cu acest supliment, care va avea patru pagini pagini, urmand ca, dupa 2009, sa cumpar marca", a declarat directorul cotidianului Jurnalului National, citat de NewsIn.

Marius Tuca si Corina Dragotescu nu au oferit detalii privind datele financiare ale tranzactiei, precizand ca acesta sunt confidentiale. "Sunt multumita de negocierea cu el, dar nu pot sa spun pretul la care ne-am inteles. Pot doar sa spun ca nu este un pret conditionat de veniturile obtinute de Jurnalul National prin exploatarea brandului Scinteia, este un pret fix", a mai spus Corina Dragotescu pentru paginademedia.ro.

Inainte de 1990, sub numele de Scanteia aparea un cotidian al Comitetului Central al Partidului Comunist Roman. Pe 22 decembrie 1989, publicatia a fost singura din Romania care a aparut pe piata, in aceeasi zi, sub doua titluri diferite, "Scanteia" si "Scanteia poporului", si cu tot atatea mesaje, diametral opuse: dimineata, in formula ceausista, iar dupa-amiaza - anticomunista. Ulterior, Scanteia s-a transformat in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.