Posturile Antena 1 si Antena 3 au fost amendate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu cate 5.000 de lei, pentru emisiunea "In gura presei", realizata de Mircea Badea, potrivit unei decizii de joi a consiliului.

Postul Antena 3 a fost amendat pentru limba injurios si instigare la violenta, semnalate in doua editii ale emisiunii, difuzate pe 15 si, respectiv, 16 decembrie 2008.

Sanctiunea pentru Antena 1 a fost dictata pentru difuzarea in reluare a celor doua editii ale emisiunii, in intervale orare care contravin reglementarilor din Legea audiovizualului.

Paginademedia prezinta cateva din mostrele de limbaj acuzate de CNA drept vulgar si licentios, conform monitorizarii:

  • "Sa prostim poporul cu televizorul, hai sa-l prostim! Cum? Ba, nu flegmandu-i! Deci daca-mi dai o flegma-n ochi, nu-nseamna ca m-ai prostit, inseamna doar ca mi-ai dat o flegma-n ochi".
  • "L-ai pus pe rusinea asta la presedintia Ro… ce dracu e asta? Prm ministru (…) Este si-asa, de porc, faptul ca unul accepta sa fie prim-ministru azi si peste patru zile se suceste".
  • "Te-apuci sa analizezi politic un cacat, sa fii nebun! Adica ce e asta? Un cacat!"
  • "S-au scuipat pe mufa timp de ani de zile; v-as servi cu acesti pantofi in pifometru"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.