Armata israeliana are propriul canal pe YouTube, unde pot fi urmarite inregistrari video ale raidurilor aeriene si ale altor atacuri lansate impotriva miscarii islamiste Hamas din Fasia Gaza, informeaza AFP.

Inregistrarile, care pot fi vizionate incepand de luni la adresa www.youtube.com/user/idfnadesk, au scopul de a "contribui la transmiterea mesajului (isralenilor - n.red.) in lume", explica biroul de presa al Fortelor de Aparare Israeliene (IDF), potrivit NewsIn.

Miercuri, numarul vizitatorilor depasea 4.000 de persoane, iar dintre cele 12 filme unele au fost vizionate de peste 60.000 de ori.

Printre imaginile alb-negru se numara in special inregistrari filmate din avion ale atacurilor armatei aeriene israeliene asupra zonelor de unde, potrivit lor, sunt lansate rachete, asupra depozitelor de arme, a unei cladiri a Guvernului Hamas si asupra unor tuneluri folosite in actiunile de contrabanda.

Una dintre inregistrari prezinta un vapor descris drept un vas de patrulare al Hamas, care este distrus de o racheta lansata de pe un vas israelian.

"In conditiile in care Israelul se confrunta din nou cu cei care vor sa-l distruga, este necesar ca IDF sa arate intregii lumi actiunile inumane impotriva noastra si eforturile noastre de a le opri", a mai explicat biroul de presa al Fortelor de Aparare.

IDF a anuntat initial ca unele inregistrari au fost blocate de YouTube, insa a precizat ulterior ca acestea pot fi din nou vizionate.

"Am fost dezamagiti (...) cand YouTube a interzis unele dintre inregistrarile noastre exclusive care arata succesul IDF in operatiunea "Plumb intarit" impotriva extremistilor Hamas din Fasia Gaza", a anuntat marti seara biroul de presa intr-un comentariu care insotea imaginile propuse. Intr-un nou comunicat, IDF a precizat miercuri ca YouTube nu a blocat imaginile, ci a restrictionat accesul, fara sa dea detalii in acest sens.

Reprezentantii YouTube nu comenteaza imaginile gazduite.

De la lansarea atacurilor israeliene, sambata, in jur de 390 de palestinieni au murit, majoritatea membri Hamas, iar peste 1.900 de persoane au fost ranite, potrivit serviciilor de urgenta din Gaza citate de NewsIn. Agentia ONU pentru refugiatii palestinieni a anuntat ca cel putin 25% dintre victime sunt civili. Tirurile cu rachete lansate din Fasia Gaza asupra Israelului au provocat moartea a patru israelieni, dintre care trei civil si un soldat, si ranirea mai multor persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.