Daca pana anul acesta piata de publicitate online a fost privita de clienti si advertiseri drept un domeniu abscons, 2008 a reprezentat momentul extinderii si dezvoltarii, fapt demonstrat de gradul de competenta si numarul persoanelor din industrie, decizia publisherilor de a-si infiinta propriile regii de vanzari, achizitii si investitii importante care au oferit credibilitate pietei.

Publicitatea online: Un mediu in care se cumpara site-uri cu sute de mii de euro si prin care se "plimba" mai multi oameni decat in toate hipermarketurile din tara

Bogdana Butnar, directorul MRM Partners Romania, compania de comunicare digitala din cadrul McCann Worldgroup, crede ca am asistat cu siguranta la o maturizare a pietei de publicitate online, pe fondul cresterii bugetelor de publicitate si a nivelului de intelegere a acestui mediu de promovare.

"Cred ca lucrul cel mai importanta insa este ca pe partea de antreprenoriat online s-au intamplat cateva achizitii si investitii importante care au oferit credibilitate pietei in general. E greu sa nu bagi in seama", spune Bogdana Butnar.

Aceasta subliniaza faptul ca anul acesta nu a existat o cerere deosebita pentru un anume proiect, lumea ghidandu-se dupa trafic. In schimb, piata autohtona de publicitate online a crescut pe fondul unei combinatii de "inventar romanesc de interes pentru utilizatori si injectia de fonduri".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.