Continutul video cel mai interesant de pe internet il reprezinta stirile, in proportie de 45%, iar acelasi procent dintre cei chestionati vizioneaza zilnic continut video si 37% saptamanal, potrivit unui studiu efectuat de Cisco Romania

Potrivit aceluiasi studiu, care s-a derulat in cadrul Cisco Expo 2008 si la care au participat 350 de persoane, 33% dintre cei care au raspuns intrebarilor prefera abonamentul la un serviciu de tip triple pay (telefon, internet, TV), fata de 20% abonati care prefera un serviciu tip double pay (telefon si internet, internet si TV, telefon si TV). Peste trei sferturi folosesc Internetul pentru chat/telefonie video cu familia si prietenii.

De asemenea, 41% folosesc o aplicatie video la locul de munca, iar dintre acestia 48% au webcam la PC/laptop si il folosesc pentru convorbiri cu colegii, tip video calls, in timp ce 34% folosesc regulat conferintele video. In viitor, 53% dintre respondenti intentioneaza sa foloseasca mai des convorbirile video pentru a se conecta cu prietenii si colegii.

Studiul a subliniat amploarea in crestere a utilizarii de continut video si a pus in evidenta preferinta consumatorilor romani de continut video de a atribui internetului un rol tot mai semnificativ ca sursa de informare, dar si de colaborare, in mediul de afaceri sau social.

Cisco Expo 2008 a atras 760 de participanti, reprezentand peste 300 de companii. Aproape jumatate (45%) dintre participanti au provenit din randul managerilor, un numar egal (45%) din randul specialistilor IT&C si 10% din alte categorii (consultanti, reprezentanti din invatamantul tehnic superior, presa).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.