Cotidianul ucrainean Blik a fost amenintat oficial cu inchiderea, de catre Comisia Nationala a Expertilor pentru Moralitate Publica (CNEMP) din Ucraina, conform unui anunt al Adevarul Holding, compania care il editeaza.

Motivul amenintarii cu intreruperea activitatii, il constituie trei fotografii publicate intr-unul din numerele cotidianului Blik, despre care CNEMP sustine ca au tente pornografice. In aceasta ordine de idei, Comisia pentru Moralitate din Ucraina a sesizat Ministerul Justitiei pentru ridicarea autorizatiei de editare a publicatiei. Totodata, comisia a sesizat si Procuratura Generala din Ucraina, pe motiv ca editorii ar fi comis acte amorale, informeaza NewsIn.

Compania Adevarul Holding va inainta "acest caz ingrijorator pentru democratia din Ucraina" autoritatilor de la Kiev, structurilor politice europene si tuturor organizatiilor internationale care apara libertatea presei, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Adevarul Holding a preluat, in luna septembrie, operatiunile detinute de grupul elvetian Ringier AG in Ucraina, respectiv compania Free Media Ukraine, cel mai important brand in aceasta tranzactie fiind cotidianul tabloid Blik.

Blik a fost lansat pe piata din Ucraina in mai 2006 de compania Ringier, dupa modelul tabloidului elvetian Blick, concept extins si in Ungaria ("Blikk"), Serbia ("Blic"), Cehia ("Blesk") si Romania ("Libertatea").

Adevarul Holding detine, la randul sau, al doilea cotidian tabloid din Romania ca vanzari, Click, cu o medie de 130.000 exemplare vandute zilnic, in septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.