Potrivit studiului Price Watherhouse Coopers (PWC), Internetul va fi principala cale de acces a publicului spre informatie, divertisment si media, ceea ce va duce la cresterea competitiei intre operatorii de cablu si cei de telefonie, insa cea mai rapida crestere o va inregistra piata de wireless. Popularizarea crescuta a Internetului va duce la dezvoltarea publicitatii in acest mediu, fie ca este vorba de reclame pe site-uri, mesaje pe e-mail sau interventii platite pe motoarele de cautare.

Astfel, piata publicitatii pe Internet va inregistra, in America de Nord, de exemplu, o crestere de aproximativ 20% pe an, ceea ce va duce la incasari de peste trei miliarde de dolari in 2012, fata de 1,2 miliarde in 2007.
Si televiziunea se va dezvolta odata cu trecerea la tehnologii avansate de propagare si in principal la digitalizarea transmisiei. Piata reclamelor va incasa mai mult in special datorita popularizarii televiziunii mobile si a programelor specializate, care vor difuza spoturi publicitare specializate. Consumatorii vor fi bombardati cu reclame pe telefoanele mobile, chiar daca nu isi instaleaza televiziune mobila, mai arata studiul PwC.

Mai multe detalii despre evolutia publicitatii in viitor gasiti aici.