Lansarea noului post public de televiziune TVR 3 va avea loc in direct vineri, 10 octombrie, de la ora 20.00, cu emisiunea "O data-n viata", care va fi transmisa simultan pe TVR 3 si TVR 1, informeaza NewsIn.

La lansarea noului post public de televiziune, echipele studiourilor teritoriale ale TVR vor fi in platou alaturi de gazda lor, Iuliana Tudor, si ii vor sustine pe concurenti. Pe parcursul emisiunii, directorii studiourilor de la TVR Timisoara, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iasi si TVR Targu Mures vor veni cu informatii noi despre programele pe care studiourile le vor produce pentru TVR 3.

TVR 3 propune "o grila dinamica si diversa, care va reflecta evenimentele regionale si care este formata din productii ale studiourilor teritoriale TVR Iasi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timisoara, TVR Targu Mures, in timp ce partea de sud a tarii va fi acoperita de productii realizate de studioul central", afirma reprezentantii postului public de televiziune.

"Una dintre intentiile televiziunii publice este descentralizarea, mutarea deciziei aproape de cei pentru care cream programele. Oamenii au nevoie de mai multa informatie la nivel local si regional. Cei de la oras au nevoie sa stie cum traiesc cei de la sat si invers. Vorbim despre actori, dar nu stim decat ceea ce se intampla pe scena teatrului apropiat noua, vorbim despre muzica si nu stim cu adevarat ce talente avem in tara. In epoca informatiei nu stim din pacate decat foarte putin din modul in care se deruleaza viata intr-o comunitate din Romania. De aceea, avem nevoie de TVR 3, care se doreste a fi o legatura mai puternica intre cetatenii Romaniei", a precizat Alexandru Sassu, presedintele-director general al TVR.

In timpul saptamanii, postul TVR 3 va oferi atat programe informative inedite, care compun Romania comunitatilor locale, cat si programe utilitare si de divertisment, care arata o Romanie a traditiilor, a tipicurilor zonale.

In programele de weekend, telespectatorii TVR 3 vor putea urmari emisiuni pentru copii, de divertisment, spectacole, concerte, filme si reportaje de calatorie, iar aceeasi emisiune va fi produsa de fiecare studiou. De exemplu, toate studiourile teritoriale vor produce si prezenta "Lumea satului" sau "Impact, Hai la primarie!".

Noul post va cuprinde si programe dedicate minoritatilor nationale. TVR 3 va difuza si productii in limba minoritatilor nationale, altele decat maghiara si germana, subtitrarea fiind in limba romana.

Telespectatorii vor putea urmari emisiunea dedicata minoritatilor nationale, "Toti impreuna", prezentata de luni pana vineri, in intervalul orar 10.30 - 12.00.

"Exista un mare interes din partea publicului fata TVR 3. Acest lucru ne face sa credem ca am luat decizia corecta atunci cand am inceput acest proiect. Oamenii au nevoie de punti de comunicare din ce in ce mai solide. Comunitatile locale au nevoie sa se cunoasca, sa comunice intre ele si sa transmita nevoile lor la nivel central", a declarat Mura Frinculescu, coordonatorul TVR 3.

TVR 3 este cel de al cincilea al Televiziunii Romane, dupa TVR 1, TVR 2, TVR Cultural si TVR International. TVR 3 este un post de interes public si va fi preluat de operatorii de cablu in regim de "must carry". Ca si celalte posturi ale SRTv, TVR 3 va fi transmis pe satelitul Eutelsat W2/16 grade E.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.