Grupul siderurgic ArcelorMittal va inchide definitiv sase instalatii de productie si finisare a otelului din regiunea Liege din estul Belgiei, masura care va afecta 1.300 de anagajati, din cauza inrautatirii conditiilor de pe piata europeana.

ArcelorMittal "recunoaste ca acest proiect va fi foarte dificil pentru angajati si pentru regiune, intrucat va afecta 1.300 de persoane, si se angajeaza sa gaseasca o solutie acceptabila din punct de vedere social", se arata intr-un comunicat al grupului.

Grupul s-a obligat pe de alta parte sa reorganizeze cinci linii principale de productie si alte sapte linii flexibile pentru productia si finisarea otelului de la Liege. Liniile flexibile vor fi utilizate sau oprite in functie de cerere, scrie MEDIAFAX.

"Din pacate, perspectivele economice s-au inrautatit, incepand din octombrie 2011", a explicat ArcelorMittal decizia de a inchide cele sase unitati de productie, mentionand restructurarile care au loc si in sectorul automobilelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.