Profitul net al gigantului rus Gazprom s-a dublat in trimestrul al treilea fata de intervalul similar al anului precedent, la 305 miliarde ruble (10,1 miliarde dolari) si a depasit asteptarile analistilor.

Analistii intervievati de Bloomberg anticipau un profit net de 291 miliarde de ruble.

Veniturile au urcat cu 18%, la 1.120 miliarde ruble (37 miliarde dolari), avansul fiind alimentat in mare parte de vanzarile de petrol si produse rafinate.

Costurile operationale au urcat cu 40%, la 868 miliarde de ruble (28,7 miliarde dolari).

Gazprom, cel mai mare producator de gaze la nivel mondial, s-a confruntat anul trecut cu scaderea cererii in Europa, care marit concurenta pentru mentinerea vanzarilor, scrie MEDIAFAX.

Grupul a oferit discounturi unora dintre clienti si a marit investitiile in pofida cererii mai mici, explicand ca trebuie sa asigure capacitatea de productie si de transport pentru viitor.

Volumul gazelor livrate in Europa a scazut cu 3% in primele 9 luni, in timp ce pretul mediu a crescut cu sub 1%, la 379 dolari pentru 1.000 de metri cubi, fata de aceeasi perioada a anului precedent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.