Bulgarea mizeaza pe exploatarea rezervelor proprii de hidrocarburi pentru asigurarea independentei energetice, a declarat ministrul Energiei si Economiei.

Dobrev a aratat ca Bulgaria a ramas in urma cu dezvoltarea si explorarea propriilor resurse energetice, iar guvernul incearca sa accelereze aceste procese, avand in vedere ca gazele naturale autohtone sunt cu 35% mai ieftine decat cele cumparate de Bulgargaz din strainatate.

Ministrul a dat ca exemplu consortiul format din grupurile Total, OMV si Repsol care efectueaza deja foraje in perimetrul Han Asparuh din Marea Neagra, unde in circa 4 ani s-ar putea confirma existenta unor rezerve semnificative de petrol si gaze.

Guvernul a lansat deja procedurile pentru concesionarea unui alt perimetru, Teres, in Marea Neagra, lucrarile de explorare urmand sa inceapa la jumatatea anului viitor, scrie MEDIAFAX.

Dobrev a precizat ca strategia energetica a Bulgariei prevede ca necesarul de energie sa fie asigurat in proportie de 30% de gazele naturale, pana in 2020, pentru a reduce cu 19% utilizarea electricitatii si cu 13% a emisiilor de dioxid de carbon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.